Musaklubi

Mössön tarina

”Möysä on Lahden ja koko Etelä-Suomen rock-elämän valopilkkuja.” Helsingin Sanomat 27.2.2016

Möysän Musaklubin historia on lyhyt ja värikäs. Palkitun Musaklubin juuret ovat Lahden Möysän kaupunginosan entisellä Esso huoltoasemalla. Siellä kaikki alkoi vuonna 2010 jolloin järjestettiin ensimmäinen Musaklubin keikka – kattoterassilla auringonpaisteessa jossa esiintyi Eero´s Smith. Lämpöä oli 38 astetta ja sekä yleisö että artistit kiittelivät lämminhenkistä tunnelmaa.

”Musaklubin toiminta kasvoi vuosittain. Kiitosta ovat saaneet keikkojen aikainen alkamisaika, erinomainen akustiikka, ystävällinen henkilökunta ja välitön tunnelma. ” Etelä-Suomen Sanomien palkintoraati myöntäessään Aukusti-kulttuuripalkintoa

Vuonna 2011 vanhan huoltoaseman rakennusta laajennettiin ja entisen mittarikatoksen paikalle rakennettiin noin 300 paikkainen ravintola. Siellä järjestetyt musiikki-illat saivat heti suuren suosion: artistit ja yleisö kiittelivät paikan välitöntä tunnelmaa.

”Mössö on saavuttanut innovatiivisella ja hyväntuulisella asenteellaan nopeasti hyvän maineen niin artistien kuin yleisönkin keskuudessa.”
Etelä-Suomen Sanomien palkintoraati myöntäessään Aukusti-kulttuuripalkintoa
Kun tilat olivat pienet tarvittiin ideointia: alkuun ihmetystä aiheutti ulkona teltassa sijainnut narikka. Siihenkin totuttiin, vakioasiakkaamme Liisan sanat keikan jälkeen olivat yleensä: ”Tuuletettu takki päälle ja kotia kohden”
”Kaiken lisäksi Möysästä on tullut artistien suosikkipaikka. Muusikot kehuvat vanhan huoltamon ilmiömäistä akustiikkaa, keikkojen tunnelmaa ja ystävällistä henkilökuntaa. Esiintyjiä ei enää tarvitse houkutella Möysään, vaan he tarjoutuvat sinne itse.” Helsingin Sanomat 27.2.2016

Viipurintien tiloissa järjestettiin yli 600 tapahtumaa. Nyt Möysän Musaklubin toiminta jatkuu Hämeenkadulla. Vuoden 2017 alussa remontoidut 1000 m2 tilat keskeisellä sijainnilla mahdollistavat entistä suurempien tilaisuuksien järjestämisen tiloissa jossa on mahtava akustiikka ja hyvä näkyvyys lavalle. Etäisyys Lahden torilta 160 metriä, etäisyys Helsingistä 60 minuuttia. Kyllä meidän kelpaa, sillä narikkakin on sisätiloissa.
”Eivätkä ne kehut Mössön soundeista ole olleet mitenkään tuulesta temmatut, päinvastoin. Jos sanakirjassa haluttaisiin kuvailla täydellistä soundia, käytettäisiin siinä demonstraatiossa J. Karjalaisen Möysän Esson keikkaa.” Iltamakasiini 6.3.2016
Meille on tärkeää että tilojen akustiikka on hyvä sekä artistien ja heidän teknisen henkilökunnan olosuhteiden tulee olla hyvät. Kokemuksemme mukaan kun artisti tykkää keikan olosuhteista niin myös yleisö nauttii keikoista. Hyvän tunnelman keikalle tekee yleisö ja artisti yhdessä.

Tervetuloa keikalle – Nähdään Mössöllä!

Möysän Musaklubin keikkakuvia vuosien varrelta / Photos from Möysän Musaklubi through the years