Wentus Blues Band ft. Duke Robillard

Wentus Blues Band ft. Duke Robillard

21:30

4.10.2019

Osta liput

Wentus Blues Band ft Duke Robillard levynjulkaisukiertueen avauskeikka

Wentus Blues Bandilta on tulossa syyskuussa uutta musiikkia, tällä kertaa legendaarisen kitaristi-laulajan Duke Robillardin kanssa.

Uusi täyspitkä albumi levytettiin Lakewest Recording -studioilla Robillardin kotikaupungissa Rhode Islandissa. Ajatus yhteisestä levystä on muhinut hiljaisella lämmöllä jo vuosia, ja päätöksen asteelle se kypsyi Robillardin ja WBB:n Robban Hagnäsin tavattua sattumalta Kööpenhaminassa pari vuotta sitten.

– Sen jälkeen Duke sanoi, että nyt se levy tehdään, Hagnäs kertoo.

Levylle on tulossa sekä Robillardin että WBB:n tekemiä kappaleita.

– Wentus Blues Bandin ja Duke Robillardin yhteistyö alkoi yli 30 vuotta sitten vuonna 1987, kun tuolloin vielä alaikäisistä pojista koostunut nuori bändi pääsi yllättäen lämmittelemään maailmantähteä tämän keikkaillessa Kokkolassa. Sittemmin se on syventynyt lämpimäksi ystävyydeksi. Robillard on muun muassa vieraillut WBB:n 30-vuotisjuhlissa ja tehnyt bändin kanssa yhteisen kiertueen Ruotsissa.

Hagnäsin mukaan tuleva levy merkitsee Wentus Blues Bandille eräänlaista ympyrän sulkeutumista.

– Ystävyytemme tietysti jatkuu ja yhteistyötä teemme toivottavasti jossain muodossa jatkossakin.

Duke Robillard (s. 1948) tunnetaan erityisesti blues- ja rock-muusikkona, mutta hän on esiintynyt ja levyttänyt ahkerasti myös jazz- ja swing-kokoonpanoissa. Hän on mm. perustanut jo yli 50 vuotta esiintyneen Roomful of Blues -yhtyeen ja ollut The Fabulous Thunderbirdsin jäsen.