Pääesiintyjät + supports

Pääesiintyjät + supports

20:00

4.5.2019

Osta liput

Vuonna 1993 Suomea hämmästytti ja ihastutti vanhojen Suomi-filmien heinälatoromantiikasta ja jatsahtavasta rockabillypopista ideoita ammentava Pääesiintyjät -yhtye, jonka kappaleet ”Sua aattelen”, ”Iiris” ja ”Älä ota pitkätukkaa” soivat taajaan radioaalloilla. Orkesteri ehti vielä loppuvuodesta julkaisemaan kokopitkän albumin, joka oli kekseliäästi saanut nimen ”Pitkäsoitto”. Tämän jälkeen yhtye yllättäen häipyi maisemista yhtä nopeasti kuin oli ilmestynytkin. Pääesiintyjien kappaleet jäivät kuitenkin elämään fanien keskuuteen ja 26 vuodessa yhtyeestä on muodostunut mystinen kulttibändi, jota toistuvasti on vuosien varrella pyydetty palaamaan keikkalavoille, mutta tähän asti turhaan.

Pääesiintyjät tekee vihdoin odotetun paluun lavoille ja mikä parasta myös levylle, sillä helmikuun 8. päivä (2019) Bluelight Records julkaisee Pääesiintyjien uuden singlen 26 vuoden hiljaiselon jälkeen. Lisää uutta musiikkia on odotettavissa!

Yhtyeen kokoonpano on kokenut pieniä viilauksia, sillä alkuperäisjäsenet Mika Jokinen (kitara) ja Pete Salomaa (läskibasso) ovat saaneet seurakseen Agentsista tutun laulusolistin Vesa Haajan sekä rumpali Timo Järvisen, joka omaa vahvan taustan monista eri roots-orkestereista.

Supports:

JEENA JA VAUHTIKALLOT

Kyllä, nyt on vauhtia kalloissa!

Veikeä orkesteri tarjoilee teille suomalaista rokkenrollia ja letkeää
svengi-iskelmää 50-lukulaisittain. Repertuaari sisältää sekä omia biisejä
että lainakappaleita – aitoon suomifilmityyliin niin humoristisia
numeroita, eksoottista sykettä kuin unhoon painuneita helmiä.

Jeena Rancken – Laulu
Risto Klemola – Kitara ja taustalaulu
Janne Kotila – Basso ja taustalaulu
Eero Kokkonen – Rummut

 

AT’s Roots & Ramblin’

AT’s Roots & Ramblin’ on Raumalta maailmalle ponnistava trio, joka sekoittelee täysin omassa soundissaan rock’n’rollin, swinjazzin, rootsin, rhythm’n’bluesin ja rockabillyn mausteita. Musiikki kumartaa vahvasti 50-60 -luvun esikuvien suuntaan. Yhtyeen kolmas ja viimeinen tuplasingle keväällä julkaistavalta debyyttialbumilta on nyt myös julkaistu kansainvälisestikin tunnetun Jungle Recordsin kautta. Bändi on ehtinyt jo uransa alkutaipaleen aikana ehtinyt soittamaan useita keikkoja klubeilla ja eri tapahtumissa, mm. Fatboyn, Darrel Highamin sekä Frenzyn kanssa. Myös media on huomioinut yhtyeen ja alan isoin kotimainen julkaisu Big Beat noteerasi bändin aina kansikuvassa asti. Kesällä yhtye suuntaa Euroopan isoimmille rockabillyfestivaaleille Englannin Camber Sandsiin, Rockabilly Rave -tapahtumaan, mukanaan uunituore pitkäsoitto.