Femmagaala 2019: Huora, MC Taakibörsta

Femmagaala 2019: Huora, MC Taakibörsta

20:00

2.2.2019

Osta liput

Vaikka artisti ei olekaan myynyt kybällä, voidaan se silti palkita Femmalla.

Femmagaala 2019 Lahessa: hyppy tuntemattomaan!

HUORA
Femmagaalan pääesiintyjänä on kovassa nousussa kiitävän punkrock-yhtye Huora jonka toinen albumi ”Kosto elää!” julkaistiin 2.11. Ärhäkällä punk-otteella metallia ja rokkia sekoitteleva tamperelaisyhtye kauhoo levyllään jälleen syvissä vesissä, joissa virtaa syrjäytymistä, väkivaltaa ja vääryyttä. Asiaan kuuluvasti tuskaa turrutetaan kaljalla ja liimalla sekä huuruisilla yhteislauluilla, kuten Oispa kaljaa- tai Kaikki kaatuu -biiseissä. Kapinan lietsomisen mainingeissa soudetaan välillä Huhtasaareen, otetaan turpaan ja odotetaan maailmanloppua.

MC Taakibörsta
MC Taakibörsta on Edu Kehäkettusen, Setä Koposen, Davo Ukin sekä DJ Didierin muodostama kokoonpano. Yhtyeen saattoi bongata vuosituhannen vaihteessa Tavastian lavalta legendaariselta Worldwide-klubilta tai yhtyeen musiikkivideoihin saattoi törmätä MoonTV:n erikoisohjelmissa.

Elinaikanaan Taakibörsta julkaisi PA 2001 -nimisen EP:n, joka jäi yhtyeen ainoaksi julkaisuksi. Tekeillä ollut albumi jäi julkaisematta yhtyeen laitettua pillit pussiin loppuvuonna 2002. MC Taakibörstan jäsenet jatkoivat musiikin tekemistä tahoillaan mm. No Smoking Team ja Reilukerho -yhtyeissä.

Vuonna 2016 MC Taakibörsta palasi rytinällä takaisin ihmisten huulille, kun yhtye ilmoitti tekevänsä paluun Tavastian lavalle. Liput MC Taakibörstan paluukeikalle myytiin loppuun minuutissa. Tämän jälkeen tuvat ovat olleet täysiä ja meininki verraton!

Taikasydän, rakkaudesta ja rakkaudesta musiikkiin

Taikasydän on monen vuoden rakentelun tulos. Taikasydämen perusti Niila, nuori kevyen musiikin ystävä. Silloin Taikasydän soitti modernia sähköistä popmusiikkia. Rumpaliksi bändiin otettiin Toni Välitalo ja muut soittajat vaihtuivat tiheään tahtiin.

Tonilla oli toinenkin bändi, kuuluisuutta myöhemmin niittänyt Pertti Kurikan Nimipäivät. Kun Pertti Kurikan Nimipäivät meni ensimmäiselle ulkomaankiertueelleen Saksaan vuonna 2010, Niilasta palkattiin bändin roudari. Yhteistyö sujui hienosti, kunnes kaverusten työpaikkaan tuli nuori laulajatar töihin.

Niila ja Toni rakastuivat. Eivät toisiinsa vaan Juttaan. Tähän uuteen nuoreen laulajattareen. Niilan ja Tonin ystävyyssuhde kariutui ja Jutta empi miesten välillä. Niila erosi Pertti Kurikan Nimipäivien roudaustehtävistä, loukaten bändiä, paitsi Tonia joka oli tyytyväinen tilanteeseen. Jutta kuitenkin valitsi sulhasekseen Niilan.

Elämän kulkiessa eteenpäin, toiset suhteet kestävät, toiset päättyvät. Jälkimmäinen tapahtui myös Niilan ja Jutan suhteelle, ja Niila jätti jo telakalla olleen Taikasydämen kokonaan. Nykyään Niila on vakituisessa työssä sekä onnellisessa parisuhteessa.

Myöhemmin Pertti Kurikan Nimipäivät lopetti toimintansa ja Tonin oli saatava aktiivinen bändi. Tähän mennessä työpaikalle oli tullut taas uusi nuori ja lupaava iskelmälaulaja Arttu Mäenpää. Tonin ympärille kasattiin vanhaa humppaa, tangoa, valssia, iskelmää ym. soittava bändi. Urkuihin ja haitariin valittiin vanha tuttu, Tonin lapsuudenkaveri Kalle Salonen, joka oli omalla urallaan julkaissut kaksi funkahtavaa albumia.

Laulajaksi tulivat Arttu Mäenpää sekä Jutta Tahvanainen. Nimi oli jo valmiina. Taikasydän oli noussut tuhkastaan! Rakkauskin leimahti uudestaan; tällä kertaa Jutta valitsi Tonin.

Yhteistyössä:
Mössö, Lahen Elmu, Femmagaala